Godis

Jeg har lett etter melkefri ost i omtrent hver eneste store butikk i byen, men uten hell! Det eneste jeg kunne finne var noen smøreoster på Meny og Coop Obs, men jeg må si jeg er overrasket over det dårlige utvalget på disse butikkene. Jeg legger også merke til at svært få butikker fører Anamma, som har mange veganske "kjøtterstatninger" og at de heller fører Halsans Kök, som ofte har både melk og egg i produktene sine - men gjett hva? Halsans Kök distrubitøres av Nestlè, og en så stor leverandør kan enkelt og greit kjøpe ut andre leverandører. Vedder på at det er grunnen til at det fins så få (veganske) produkter av Anamma, i vanlige dagligvarebutikker.

Jeg fant noe annet stas på Meny Solsiden da! De hadde kjempebra utvalg i melkefri is! Jeg har lest så mye bra om Valsois sin il gelato pinneis, så jeg kjøpte med meg en boks, og da jeg smakte på den, tenkte jeg bare "HVEM TRENGER VEL MELK???". Den var kjempegod og minnet veldig om Royal-ispinnen med vaniljesmak. Denne ble en umiddelbar favoritt.

Men uansett: jeg visste at det skulle finnes en butikk i byen som fører masse vegansk mat og miljøvennlige klær, og i går bestemte jeg meg for å sjekke den ut. Den heter Etikken og ligger i fjordgata.

Det første jeg møtte da jeg kom inn, var masse økologisk te, korn og pålegg. De hadde til og med mandelsmør og hasselnøttsmør - som jeg har sett så mye av i forskjellige veganske oppskrifter på instagram! Haha jeg ble såå glad. Men jeg var ute etter noe helt annet: vegansk ost. Og rundt et hjørne, i et kjøleskap fant jeg det. De hadde mange forskjellige oster med alle slags smaker, men ikke den ene osten jeg håpet på å finne - Cheezly Mozzarella. Jeg tok en annen revet ost som egnet seg som pizzatopping og satser på at den duger like bra! De hadde én ost fra cheezly da, en fast edamer, og den tok jeg med meg. I tillegg kjøpte jeg noen røkte soyapølser som så skikkelig gode ut. Gleder meg til å smake!

Så jeg vil anbefale alle å ta turen innom Etikken, du kommer garantert til å finne noe du vil like!

Over til i dag - dagens frokost besto av en stooor smothie av 15 dadler, masse frosne jordbær og bringebær og 1 liter vann.Fremdeles stappmett!

Én kommentar

Mome

20.05.2015 kl.16:28

elsker bloggen! bra innelgg ;)

Skriv en ny kommentar

hits